Du visar för närvarande Dags för lupinröj 29 juni! – uppdaterad info

Dags för lupinröj 29 juni! – uppdaterad info

Torsdag den 29 juni kl 18 samlas vi vid BSFK´s klubbstugan och fördelar oss på områdena som ska röjas. Din insats behövs för att stoppa spridningen!

Vad vi ska göra:

Plocka bort blom- och fröställningar av lupiner. Prio 1 är område 1C.
I område 1B ska vi fortsätta gräva upp plantor. Där är inte så många så det finns chans att stoppa dem. Varje planta som tas bort med rötterna underlättar det fortsatta arbetet.

I övrigt kan du egentligen ge dig på vilket område som helst och när som helst. ALLA fröställningar bör bort för att minska spridningen!

Ta gärna med sekatör eller kniv för att klippa/skära av blomställningarna. Några sekatörer finns att låna.
Röjsåg då? Det är tyvärr för sent att gå med röjsåg då de flesta lupiner redan satt frö. Det är handplockning som gäller.

Blom/fröställningarna läggs i dubbla sopsäckar som slängs på ÅVC i särskild container. Packa inte för mycket i varje säck!

Hoppas vi ses! Frågor? Kontakta Katarina

På arbetsgruppens hemsida finns förklaring på siffrorna.
Foto på Skräppa.

Arbetsgruppens sidor har uppdaterats bland annat med fotot som Stefan Hillblom fixat.

I veckan inspekterades fältet av Tommy Gustavsson och hans kompis. OM gräset växer till sig lite kanske de kan ta hand om gräset vid slåttern! Dock ville de att vi försöker ta bort skräpporna då det är en växt som de inte vill ha in på sina gårdar.

Så när vi röjer lupiner, håll utskick efter denna växt och klipp ner den/alt gräv upp den. Kan slängas i samma soppåse som lupinerna.