På den här sajten samlar vi information för medlemmarna i Borås Segelflygklubb (BSFK).

Är du ännu inte segelflygare och nyfiken på segelflyg? Kolla in vår publika hemsida bsfk.com. Där hittar du information om våra utbildningar, Spaka själv-dagar, våra flygplan mm.

BSFK´s sida för nyfikna
Klicka på bilden så kommer du till vår publika hemsida.

BSFK är en helt ideell förening som drivs genom medlemmarnas arbete och intresse. Förutom att hjälpa varandra att ”komma upp i luften” fortbildar vi oss i flygande, utbildar nya flygare, vårdar vår flygplanspark, våra lokaler och fältet.


”Klubbens uppgift är att:

  • genom upplysning väcka och vidmakthålla intresset för flygning
  • bereda klubbens medlemmar tillfälle till flygning på gynnsammast möjliga villkor
  • i övrigt verka för segelflygets sunda utveckling i enlighet med principer och stadgar i Svenska Flygsportförbundet och i Segelflygförbundet.
    Föreningen har vidare som ändamål att verka i enlighet med idrottens mål och inriktning, enligt Riksidrottsförbundets intentioner.”

ur BSFK´s Stadgar.

Vi är runt 200 medlemmar varav ca 100 aktiva flygare. Det gör oss till en av Sveriges största segelflygklubbar. Vi har medlemmar i alla åldrar och man kan vara stödjande eller familjemedlem även om man inte flyger själv. 

Vill du bli medlem? Ansök HÄR.

Philip och Fredrik med bäbisar i famnen
Philip och Fredrik med varsin bäbis i famnen.

Hela familjen kan följa med till fältet – barn är alltid välkomna. I vår klubbstuga finns alla bekvämligheter och nästan alltid någon att prata med.

Klubben är ansluten till Riksidrottsförbundet via Svenska Flygsport-förbundet och Svenska Segelflygförbundet.

Flygsportförbundets logo
Logo Segelflyget
Tidskriften Nordic Gliding