Du visar för närvarande Status ängarna och bina

Status ängarna och bina

Statusuppdatering

Tack alla som var med och röjde! Vi hann med en hel del tack vare den goda uppslutningen. All blommande kanadensiskt gullris är borttaget från ängen i område 1A (och ganska mycket som ännu inte gått i blom) och det är slaget utanför staketet en låååång sträcka. Vi har tillsammans stoppat miljoner fröer från att spridas in på fältet. Bra jobbat!

14 aug går ett gäng med röjsåg för att slå av kanadensiskt gullris. Vill du vara med och för hand plocka bort kanadensiskt gullris från ängen är du välkommen att hänga på. Vi finns på plats från kl 17.30. Ta med handskar och ev. sekatör.

Av misstag har flera ytor som ska bli äng redan klippts. Misstaget kommer att påverka slåttern som inte blir riktigt som vi planerat. Vi återkommer med mer information kring det. Det är därför endast ytan från banändan 04 och till staketet vi jobbar med denna gång (område 1A). Se kartbild på arbetsgruppens sida. Arbetet är påbörjat redan, därav plastsäckarna på fältet, ifall någon undrar.

Bina verkar trivas. Det var ett intensivt surrande i söndags när solen tittade fram. Det blåste en del så surrande kanske inte hörs så bra …

/Katarina